Aktuális

Soros havi ülést tartott január 18-án a gyergyószentmiklósi tanácsosi testület. Több napirendre tűzött tanácshatározatról hoztak döntést. Tárgyaltak a Forradalom negyed és a Gyilkostó üdülőtelep rendezési tervéről, a súlyosan fogyatékos személyeket gondozók és a fogyatékossági támogatások jóváhagyásáról, valamint pártszékházak bérleti szerződései kapcsán is döntöttek.

– Tekintettel a menesztett kormány gazdasági „hozzáértésére”, az idén a községek és a városok költségvetés-kiegyenlítése céljából feleakkora összeg állt Hargita Megye Tanácsa rendelkezésére, mint tavaly, így az idén a visszaosztott összeg felhasználására vonatkozóan azt az elvárást fogalmaztuk meg a települések irányában, hogy konkrét, a törvény által előírt dokumentációval előkészített fejlesztési tervekre igényeljenek pénzalapokat – vezette fel Borboly Csaba megyeelnök a január 18-i rendkívüli tanácsülés első napirendi pontját.

Az eddigi földosztó bizottság összetételének újraszervezése miatt január 31-én, 18 órától általános gyűlésre hívja az önkormányzat a földterülettel rendelkező tulajdonosokat a Művelődési Ház nagytermébe.

Motiválni kell a diákokat és szüleiket a szakma választására, be kell mutatni a jó példákat, be kell szerezni a magyar nyelvű tankönyveket, többek között ezek voltak a legfontosabb következtetései annak a csíkszeredai megyeházán tartott konferenciának, amelyet Hargita Megye Tanácsa szervezett az érintetteknek.

Mínusz 21 fokot mértek hétfő reggel Gyergyóalfaluban

Országos szinten Hargita megyében mérték a legalacsonyabb hőmérsékleti értékeket hétfő reggel, amikor Gyergyóalfaluban mínusz 21, Csíkszeredában pedig mínusz 20 fokot mutattak a hőmérők.

2018-ban is prioritásként kezeljük az átláthatóságot és a megye lakosaival történő párbeszédet és konzultációt, ezt a célt szolgálja az egyre bővülő http://beruhazasok.hargitamegye.ro/ oldalunk is – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki konzultációs oldalán várja az észrevételeket a platformmal kapcsolatosan.

Az év eleje óta 91.000 lej értékben róttak ki pénzbírságot a Hargita megyei gazdasági rendőrség tagjai, az adócsalás visszaszorításának érdekében végzett ellenőrzések során.

Megvesztegetés miatt indult eljárás két ditrói illetőségű személy ellen, miután tetten érték őket a Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) munkatársai, amint 10.000 forint kenőpénzt próbáltak átadni egy rendőrnek.

Szülői kezdeményezésre Waldorf módszereket használó oktatás indulhat el Gyergyószentmiklóson is. Óvodát és iskolát is szeretnének a szülők. Tárgyaltak már lehetséges helyszínről és a pedagóguskérdésről is.

Jelentősen visszaesett a Hargita megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél (AJOFM) nyilvántartott munkanélküliek száma, ugyanakkor továbbra is csökken azon személyek száma, akiket könnyen lehet alkalmazni.

Borboly Csaba megyei tanácselnök múlt pénteken tartott, gyergyószentmiklósi sajtósokkal való beszélgetésén elmondta, új vezetője lesz a Szárhegyi Kulturális és Művészeti Központnak.

Gyergyó-térségi RMDSZ-es polgármesterekkel találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Barabás Csaba kabinetvezető január 5-én, pénteken Gyergyószentmiklóson.

1. oldal / 61

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042