Közlemény az adókedvezményekről

Szerző:  Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal 2017. október 11., 12:06

A 2018-as évre adókedvezményekben részesülhetnek a mezőgazdasági haszongépjárművel illetve a minimálbérnél kisebb jövedelemmel rendelkező belterület tulajdonosok - tudatja a Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal.

A jövő évi adókedvezmény érvényesítéséhez, az idei évben az önkormányzat pénzügyi osztályán le kell jelenteni az aktuális helyzetet, jövedelmet.

50%-os adókedvezményben részesülnek azok a személyek, akik mezőgazdasági haszongépjárművel rendelkeznek. Az adókedvezmény érvényesítéséhez az önkormányzat pénzügyi osztályán le kell adni egy kérést, a gépjármű birtoklását bizonyító aktákat.

Azok a személyek akik jövedelme 456 lej és az országosan megállapított minimálbér közé esik, 25%-os adókedvezményben, akik jövedelme 456 lej alá esik, 50%-os adókedvezményben részesülnek a belterületi adók kifizetésénél. Az érintett személyek az adókedvezmény kérelmezéséül szolgáló kérés mellé, jövedelemigazolásukat kell leadják, valamint a terület birtoklásáról szóló aktát és a személyazonossági bizonyítványuk másolatát.

Azok a személyek akik idén nem adják le az adókedvezmény kérésüket, de beleesnének a fent említett két kategória valamelyikébe, nem lesznek jogosultak az adókedvezményre a jövő év folyamán. 

Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042