Vaskeresztet emeltek ki és rongáltak meg

Szerző:  2017. október 12., 12:21

Novák István törzsőrmester és bajtársai emlékére állított vaskeresztet emelték ki a helyéről és meg is rongálták, eddig ismeretlen tettesek, a Haladás utcában, Gyergyószentmiklóson. A környéken lakók ma délután helyreállították az emlékművet.

Vélhetően ócskavas-kereskedők tettek kárt a Haladás utcában felállított kereszten.

Az emlékművön az áll, hogy itt nyugszik Novák István törzsőrmester és bajtársai – 1944. Nem tudni, hogy egész pontosan ki és mikor állíttatta a keresztet, de az egyik környékbeli lakós, Zerkula László, elmondta, hogy apósától tudja, hogy az emlékművön álló törzsőrmestert és társait orosz katonák végezték ki ezen a helyszínen.  

Az elkövetők kiásták a betontalapzatú művet, majd pár méterrel arrébb felborítva ott hagyták. Mivel egy meglehetősen súlyos műről van szó vagy nem bírták elvinni, vagy valami megzavarhatta őket a rongálás/lopás közben.

A környékbeli lakók összefogtak. Azt mondták, hogy helyreállítják az emlékművet. Értetlenül állnak  azonban a történtek miatt, hiszen felfoghatatlan, hogy valaki hogyan képes ilyet tenni, ugyanakkor nem rejtették véka alá azt sem, hogy mennyire dühösek is a tett miatt.

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042