Itt a Gyergyóalfalvi és Borzonti Gazdanapi Sokadalom

Szerző:  2017. október 12., 12:28

Mikor fizetik a 2017-es APIA támogatásokat? – többek között erre is választ adnak a Gyergyó Területi RMDSZ által megszervezett Gyergyószéki mezőgazdasági és gazdafórumon, melyet a szombaton a 20. Gyergyóalfalvi és Borzonti Gazdanapi Sokadalom keretében tartanak.

A Réteskertben ezen kívül nagy teljesítményű mezőgazdasági gépeket állítanak ki, különféle fajtájú lovakat lehet megtekinteni, lesz lóerő-próba, galambröptetés, néptáncbemutató és kistermelői vásár is.

Október 14-én, szombaton tartják a Gyergyóalfalvi és Borzonti Gazdanapi Sokadalmat. Gyergyóalfalu egyike a legrégebbi településeknek a medencében. A helyiek legfőbb tevékenysége a mezőgazdasághoz kötődik mind a mai napig. Ennek köszönhetően már 90 éves az alfalvi gazdakör. A gazdanapi sokadalom a hálaadás jegyében zajlik majd.

A gazdanapi sokadalom déli 12 órakor kezdődik az ünnepi áldással. A program galambröptetéssel folytatódik, de lesz még néptáncbemutató, kovácsmesterek és kertészeti bemutató, valamint lóerő-próba. Ez utóbbi egyben a témáját is képezi a rendezvénynek.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a gazdák leginkább most arra kíváncsiak, hogy mikor kezdődik el a mezőgazdasági támogatások kifizetése. Erre ad választ a rendezvényen, 13 órától, az APIA vezetősége. Az új mezőgazdasági kihívásokról is szó esik majd, melyről Török Jenő a Hargita megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője beszél.

A sokadalomra nemcsak a gazdákat várják, hanem mindenki mást is, hiszen lesz bor- és pálinkakóstoló, kistermelői vásár, kisállat-kiállítás, állatszemle, érleltsajt-készítés, a gyerekek örömére pedig szabadtéri gyerekjátékok a szalmavárban.

A rendezvény helyszíne a korábbi évekhez képest megváltozott. Ezúttal Alfalu,  Borzont felőli kijáratához várják a résztvevőket, egészen pontosan a Réteskertbe, a töltőállomás mögötti területre. A szervezők gondoskodnak az eligazításról is, hiszen ki lesz plakátolva a helyszínre vezető út.

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042