Lesz "korisuli" és műkorcsolya oktatás Gyergyószentmiklóson

Szerző:  2017. október 19., 20:22

Rendes havi ülést tartott csütörtökön délután a gyergyószentmiklósi tanácstestület. A mindössze egy órás gyűlésen több kérdésben is döntés született.

15 határozattervezetet vitattak meg a helyi önkormányzati képviselők. Nagy Zoltán polgármester távollétében György István alpolgármester terjesztette elő ezeket.

Többeket érintő, fontosabb kérdések között szerepelt a korisuli program elindítása. Ennek célja, hogy a gyergyószentmiklósi műjégpályát még többen használni tudják. Várhatóan novembertől előkészítő, elsős és másodikos gyerekek, heti egy órát korcsolyázhatnak majd a pedagógusok és sporttanár jelenlétében. A jeget bérmentve kapják meg az iskolák, valamint edzők is lesznek a korisuli idején a pályán. A szülők csupán a felszerelést kell beszerezzék, de megvan az esély arra, hogy akinek ez nehézséget okoz a későbbiekben ezt is megoldják.

Szülői kezdeményezésre, ugyanakkor, a műkorcsolya oktatás is elindult a városban. A tanácsosok arról döntöttek, hogy kedvezményes áron használhassák a jeget.

A testület megszavazta azt is, hogy a hótalanítást a Vitalissima Kft. végezze. A szerződés öt évre szól, azzal a feltétellel, hogy az bármikor felbontható legyen.

22656421 1704208999652526 74039416 n
Fotó: Dezső Norbert

A különfélékben Bajkó László tanácsos azt kérdezte, hogy miért kell több héten át várni egy-egy gödör betömésére és az alig két hete felfestett átjárók helyenként miért vannak már elkopva, tönkre menve. Válaszként előbbire elhangzott, hogy jelen pillanatban a készleten lévő hideg aszfalt gyenge minőségű és használhatatlan, új közbeszerzést kell kiírjanak aszfaltvásárlásra. Utóbbi kapcsán elmondták, hogy még nem fizettek az átjárók felfestéséért, és jövő héten lesz még találkozójuk a kivitelező céggel.

Erőss Levente önkormányzati képviselő a Fogarasy Mihály és a Rákóczi Ferenc utcákban leállt útjavítási munkálatok kapcsán kérdezett. Tisztázta, hogy nem az önkormányzat hibája a fennakadás és elhangzott, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy szerződést bontanak a kivitelezővel.

22664098 1704208979652528 1456115079 o
Fotó: Dezső Norbert

Bajkó tanácsos azt is nehezményezte, hogy a frissen kizöldellt vetésben illegálisan legeltetik sokan a lovakat és erre miért nem találnak megoldást a mellékgazdaságnál. György István elmondta, hogy további két emberre lenne szükség a lovak befogásához, viszont alkalmazásra nincs lehetőség. Bajkó László kimondta, hogy akkor a város nem tud megoldást találni a problémára, mindenki oldja meg a helyzetet úgy ahogy tudja.

Tatár Előd a játszótereken végzett ellenőrzések felől érdeklődött. Elhangzott, hogy egyik játszótérnek sincs működési engedélye, ugyanakkor nem biztonságosak a játékelemek, ezért csak saját felelősségre lehet azokat használni. Néhány elemet kicserélnek, de komolyabb felújításra csak tavasszal lehet számítani, ha elegendő keretet tudnak erre biztosítani a költségvetésben.

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042