Idén a Gyergyói Világvándor szellemiségében szervezik meg a Szent Miklós Napokat

Szerző:  2017. november 13., 21:59

December 2. és 6. között rendezik meg ebben az évben a Szent Miklós Napokat, a programtervezet szerint ígéretes lesz.

December 2-6. között rendezik meg ebben az évben a Szent Miklós Napokat. Ezúttal is két pilléren zajlik majd a rendezvénysorozat: az egyházi, a Szent Miklós Napi búcsú teremti meg a világi rendezvények alapját.

Idén is lesz főzőverseny több újdonsággal, lesz seregszemle, zsibongó, koncertek, kiállításmegnyitók, előadások, örömzenélés, Szent Miklós püspök érkezése és tűzijáték. Ez az ünnep összességében az elszármazottak és az itt letelepedettek találkozásáról szól.

Második alkalommal szervezik meg a gyergyószentmiklósiak világtalálkozóját. Az elsőt öt évvel ezelőtt rendezték, a mostani, második kiadást rendhagyó módon nem nyáron, hanem a Szent Miklós Napok keretében tartják. 110 éve annak, hogy Gyergyószentmiklós város jogot kapott, ennek megünneplését a találkozás ünnepével kötik össze.

A világtalálkozóra többek között olyan fellépőket, művészeket, képzőművészeket, irodalmárokat, sportolókat, a tudomány, a gazdaság és a zenei téren kimagasló eredményt elért személyeket is meg szeretnének hívni, akik Gyergyószentmiklósról származtak el. Ez lesz a 2017-es Szent Miklós Napok alappillére. E köré szervezik a legtöbb rendezvényt.

A Szent Miklós Napok programja 80 százalékban elkészült, több rendezvény időpontja le van szögezve.

December másodikán, hagyományosan szombaton tartják immár nyolcadik alkalommal a Kárpát-medencei Disznótoros főzőversenyt. A megmérettetésre már lehet jelentkezni. Idén a főzőverseny alkalmával nem értékelik és nem díjazzák az elkészült forraltborokat, viszont lesz egyéb más újdonsága az idei kiadásnak.

Ugyancsak szombaton, a főzőverseny idején tartják a nagy népszerűségnek örvendő zsibongót és este fellép a magyarországi Zanzibár együttes.

Vasárnap, december 3-án, a Hóvirág Néptáncegyüttes bemutatja a Gyilkos-tó legendája című táncjátékot, hétfőn, december 4-én koncertezik a Bagossy Brothers Company.

December 5-én, kedden köszönti a gyergyóiakat Szent Miklós püspök. Ekkor lesz az örömzenélés a gyergyói zenészekkel: fellép a No Sugar, a Bagossy Brothers Company, az Alteregó, az Álarc, illetve az Inkognito és a Lovenet zenészei is játszanak majd a színpadon, a napot pedig tűzijáték zárja.

December 6-án lesz a dísztanácsülés és a búcsús szentmise is, melynek keretében orgonaszentelést tartanak. Este pedig a No Sugar zenekar koncertezik.

A részletes programra hamarosan visszatérünk és nemsokára a szentmiklosnapok.ro honlapon is közzéteszik a rendezvényeket.

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042