A legnagyobb Székely Nagyvásárra került sor Budapesten

Szerző:  Hargita Megye Tanácsa 2017. november 13., 22:25

Minden idők eddigi legnagyobb Székely Nagyvásárát tartottak a hétvégén Budapesten a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban. A háromnapos rendezvényt pénteken, november 10-én nyitották meg, szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között volt látogatható.

Ez alkalommal száz kézműves termelő mintegy 1500 prémium kategóriás terméke várta a vásárlókat a Bálna épületének első emeletén. Hargita megyét harminc Székely termék védjegyes és további húsz termelő képviselte, ezzel is népszerűsítve a térség értékeit.

A siker ez alkalommal sem maradt el, sokan keresték a jó minőségű székely termékeket. A termelők többek között tejtermékeket, péktermékeket, húskészítményeket, mézeket, szörpöket, pálinkát és helyi kézműves sört, de szőtteseket, népviseleti darabokat és más kézműves termékeket is kínáltak.

Napközben kulturális programok is biztosították a jó hangulatot.

A vásárra ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A mostani alkalom is kiváló lehetőség volt a termelőknek a bemutatkozásra, és a vásárlók ez alkalommal sem csalódtak a jó minőségű termékekben. A Székely termék védjegy levédésével, a termékek külföldi piacokra való eljuttatásával a székely gazdák jó minőségű, egészséges termékeit tesszük az európai fogyasztók asztalára. A célunk továbbra is az, hogy a Székely terméket Európában ismert és elismert márkanévvé tegyük – nyilatkozta a vásár kapcsán a megyeelnök, és köszönetét fejezte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a lehetőségért.

Hargita Megye Tanácsa

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042