Biztosítják a megyei utak járhatóságát - Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa Csíkszeredában

Szerző:  Hargita Megye Tanácsa 2017. december 06., 17:56

Együttműködési szerződést köt Hargita Megye Tanácsa a téli karbantartásra vonatkozóan azokkal az önkormányzatokkal, amelyek településén áthaladnak annak a 14 kistérségnek a megyei útjai, amelyek téli karbantartásának közbeszerzésére óvást nyújtott be egy cég.

Az erről szóló határozatot elfogadta a megyei tanács december 6-án, a csíkszeredai megyeházán megtartott rendkívüli ülésén. Ezt követően a helyi tanácsok is határozatot kell hozzanak az együttműködésről, amely arra az időszakra lesz érvényes, amíg megkötik a szerződést a karbantartásra.

Fontos a szolidaritás, és az a cél, hogy minél több út takarítását oldják meg helyi segítséggel, és a hatékonyság érdekében minél kevesebb maradjon, amelyet a megyei tanács kell megoldjon a saját gépparkjával, hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök. Hozzátette: a napokban egyeztettek az érintett önkormányzatokkal, és amelyek rendelkeznek a szükséges eszközökkel, mindenki egyetértett az együttműködéssel. Az óvást benyújtott cég ma éjfélig kell letegye a kiegészítő dokumentumokat, a fellebbezéseket elbíráló országos bizottság (CNSC) döntése értelmében. Ha ez nem történik meg, újra kiírják a közbeszerzést, viszont ha benyújtják a kért kiegészítést, azután is ki kell várni a tíznapos óvási időszakot a szerződéskötés előtt. Az óvás alkotmányos joga mindenkinek, de komoly indokkal tegyék ezt meg a cégek, hiszen a köztük levő háború a lakosság biztonságos közlekedését hátráltatja, hívta fel a figyelmet Borboly Csaba.

Több mint két millió lejjel bővült a megyei tanács bevétele, így tudnak segíteni Madéfalva községnek, hogy tartozását törlessze. A 284 ezer lejes hozzájárulást elfogadta a megyei tanács.

Sürgősségi eljárással építik újra Oroszhegy községben a székelyszentkirályi hidat, az ehhez szükséges hozzájárulást is megszavazta a tanács.

Jóváhagyták a Gyergyócsomafalván építendő körülbelül két kilométer járda tervét, a beruházás megközelítőleg egy millió lej értékű.

Hargita Megye Tanácsa

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042