Meghonosítanák a Gyergyói medencében a Waldorf-pedagógiát

Szerző:  2018. január 10., 15:04

Szülői kezdeményezésre Waldorf módszereket használó oktatás indulhat el Gyergyószentmiklóson is. Óvodát és iskolát is szeretnének a szülők. Tárgyaltak már lehetséges helyszínről és a pedagóguskérdésről is.

Hargita megye több településén: Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is működik már alternatív oktatási módszereken alapuló Waldorf iskola. Most gyergyói szülők részéről is megfogalmazódott az igény, hogy a városban vagy a környéken is létrehozzanak egy olyan intézményt, ahol az empirikus módszert, vagyis a gyerek egyéniségének megfelelő oktatást alkalmazó pedagógiát vezessék be.

A kezdeményezők első körben egy listát állítottak össze azok névsorával, akik részesei lennének a Waldorf iskolának/óvodának. A lajstromban 58 különböző korosztályú gyerek neve szerepel, de természetesen a lista nyitott a későbbi jelentkezők előtt is. Emellett lehetséges helyszínben is gondolkodtak. Legmegfelelőbbnek a nagy udvarral rendelkező gyergyószárhegyi iskolát találták.

A szülők ugyanakkor tartják a kapcsolatot a csíkszeredai, az udvarhelyi és a sepsiszentgyörgyi Waldorf tanintézmények munkatársaival, de levelet küldtek a Romániai Waldorf Föderációhoz is, melyben leírták céljaikat, hogy éppen hol tartanak a szervezésben és támogatást kértek a további lépések megtételéhez. Mindemellett pedig pedagógusra is szükség lesz. Székelyudvarhelyen közben Waldorf pedagógus-továbbképzés indul, melyre január végéig lehet jelentkezni, az erre beiratkozó pedagógus is lehet majd a gyergyói Waldorfos gyerekek oktatója. A kezdeményező szülők további érdeklődőket is várnak, céljuk, hogy egy összetartó közösség jöjjön létre, hogy mihamarabb együtt meghonosítsák a Waldorf-pedagógiát a medencében.

A címlapfotó illusztráció

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042