Hargita megye - Mindenki számára követhető lesz a hókotró járművek mozgása

Szerző:  Hargita Megye Tanácsa 2018. február 12., 6:37

Hargita Megye Tanácsa saját nyomkövetőkkel (GPS) is felszereli a téli karbantartással megbízott cégek járműveit. A szerződések értelmében ugyan minden jármű nyomkövető rendszerrel kell legyen felszerelve, azok adatai viszont nem publikus, csupán a cégek és a megyei tanács illetékes munkatársai számára elérhető.

Annak érdekében, hogy bárki követhesse és ellenőrizhesse a járművek mozgását a megyei tanács saját nyomkövetővel lát el minden járművet és egy online felületen bárki követni tudja majd a járművek mozgását. A nyomkövetők beszerelése jövő hét elején történik meg, az online felület ezt követően lesz elérhető

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbra is arra kéri a lakosságot, ha rendellenességeket tapasztalnak és a cégek nem megfelelően végzik a karbantartást, azt jelezzék.

– Ha felemelt ekékkel járnak a hókotrók, kell jelezni felénk is. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy az útfelület letakarítása után és a havazás enyhülése után szórják csúszásgátlókkal az utakat – hangsúlyozza Borboly Csaba, hozzátéve, hogy amennyiben bizonyítani tudják a hiányosságokat, azokat az eseteket a megyei tanács nem fizeti ki.

A lakosság a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a 0266 207 774 diszpécser telefonszámra is jelenthetik a rendellenességeket.

A beérkezett panaszokat iktatják és bekerül a panaszfüzetbe. Minden panaszt a térségi felelősök ellenőriznek és jegyzőkönyvet készítenek. A megyei tanács illetékes kollégái folyamatosan ellenőrzik az útviszonyokat.

A megyeelnök ugyanakkor emlékeztet, hogy a cégek térségi felelőseit is lehet értesíteni. A térségi felelősök telefonszámai az alábbi linken érhető el:
http://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Előző közleményünkben írtunk részletesen a téli karbantartással kapcsolatos kötelezettségekről a cégek és a megyei tanács részéről (http://bit.ly/2nRmXat):

- a hóekével történő beavatkozás csak 15 centiméteres hóréteg képződése esetén kezdődik el - ezzel szemben Hargita Megye Tanácsa a téli karbantartásra vonatkozó feladatfüzetben (http://bit.ly/2EcK2LM) 6 centiméter hóréteget határozott meg, mint beavatkozási érték, ez alatt technikailag nem megoldható a hóekés beavatkozás, 2-3 cm hóréteg esetében az az úttest szórása a leghatékonyabb megoldás.

- amíg hóhullás van, nem szórnak csúszásgátló anyagot, tekintettel, hogy a hóekék többszöri térése nyomán a sáncba jut a leszórt anyag

- beavatkozási algoritmus - fontosabb útvonalak esetén (lebonyolított forgalom, érintett lakosság aránya) hamarabb és gyakrabban történik beavatkozás, mint a kisebb forgalommal rendelkező utakon, a három besorolási kategória és a kategóriának megfelelő beavatkozást a rendelet 3-as számú táblázatában található (32. cikkely).

Hargita Megye Tanácsa

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042