2018-as költségvetés - Nincs könnyű helyzetben Gyergyószentmiklós

Szerző:  Fény Televízió 2018. február 13., 18:44

Nincs könnyű helyzetben Gyergyószentmiklós városvezetése, hiszen a különböző kormányintézkedések miatt ebben az évben jóval kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, mint például az előző évben.

A Fény Televíziónak Gyergyószentmiklós polgármestere a következőket nyilatkozta:
"Nagyon sokszor említettük már, és szinte minden évben azt kell mondanunk, hogy egyre szorosabbra kell kötnünk a nadrágszíjat. Az idén ez már hatványozottabban megmutatkozik a város költségvetését illetően, hiszen a 2017-es év végén az a kormányvállalás, miszerint nem kell kevesebbre tervezzük az idei évet, mint a tavalyi jövedelemszint nem számított igaznak, mivel nemrég megkaptuk a Megyei Pénzügyi Igazgatóság sarokszámait, amelyekben leközölték azt a jövedelemszintet, amellyel tervezhetünk 2018-ban. Ezek a számok egyértelműen azt mutatják, hogy az év elejét mintegy két és fél millió lej mínusszal kell indítanunk.

Ez a mínusz nem a város költségvetése által lett generálva, hanem ez egyszerűen abból a kormányintézkedésből lett, amellyel csökkentették a jövedelemadó 16 százalékpontról 10 százalékpontnyira. Ennek következtében mintegy két és fél millió lejes kiesés generálódott a város költségvetéséből, és ezzel párhuzamosan még kötelezővé tettek olyan befizetési kötelezettségeket, illetve bérköltség növekedést, amely további egy millió lejes űrt hagy Gyergyószentmiklós költségvetésén".

A helyi költségvetést terheli többek között, hogy idéntől 50 alkalmazott után is kell külön összeget fizessenek, és ez minden alintézményre vonatkozik.
Jelenleg a működési költségekre sem elegendő a rendelkezésre álló pénz.

A teljes Fény Televíziós híradóanyagot ide kattintva tekinthetik meg.

címlapfotó: gyindex.ro - Fehér Csongor

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042