B.B.

B.B.

Immár ötödik alkalommal szervezték meg a romániai esküvőfotósok és videósok versenyét, amely keretében, neves, külföldi zsűri döntése alapján több kategóriában hirdettek győzteseket.
A gyergyószentmiklósi Suciu Cristian boudoir kategóriában tudhatja magának idén az év fotósa címet.

Időnként nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetik a közösségi oldalakon Borboly Csabát, a megyei tanács elnökét, amiért az utak téli karbantartásáért felelős intézményvezető mindeddig képtelen volt megoldani a megyei besorolású utak hóeltakarítását, csúszásmentesítését.

Tanácselnökből feljelentő - Borboly már mindennek a teteje

Kitört a belharc házon belül. Komoly háborúkat vív Hargita megye tanácsának elnöke a testülettel: első áldozat a gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezete. Borboly Csaba ugyanis feljelentette saját csapatát, mert nem olyan határozatot hoztak, amilyent ő szeretett volna. Viszont nincs ok az aggodalomra, hisz ő maga is megfogalmazta, ez van. Attól megyünk előre.

Tegnap délután (április 20.) tartotta a tisztújító küldöttgyűlését az RMDSZ Gyergyó területi szervezete. Papírforma szerint, Bende Sándor parlamenti képviselő és Barti Tihamér, megyei alelnök jelöltették magukat, ámbár a valóságban Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, a Csík terület politikusa is beszállt a ringbe.

Jégpálya-ügy: Borboly és az egyenes beszéd

Megyünk előre! hangzatos rigmusok mellett ritkán hangzik el megyénk első emberétől, hogy mekkora kanyarokat tesz közben, és a cél szentesíti az eszközt közhelyre építve szíves-örömest kerüli ki a törvényes, szabályos ösvényeket, mondhatni semmi sem „papírforma” szerint működik errefele.

Talpra magyar - avagy a hős, aki eltévedt a kukoricásban

Egy igazán tartalmas négy év áll mögöttünk. Volt parlamenti magyar képviselet, technokrata kormány, megtámadt kisebbségi jogok, kreált vagy valós okkal meghurcolt politikusok. Ha mást se csinált az ember, csak az országos vezetés szereplőiről szóló híradásokat, vitaműsorokat nézte, akkor bepótolt minden elmaradt Mónika Showt, Barátok közt-öt, de a Fiatal és nyughatatlan epizódjai is felderenghettek. Aztán beállt a csend. A sűrű köd. Meglepő módon ezt ma úgy hívják: kampány.

Hegy alatt abrakolás helyett – Üzenet az érettségizőknek

Június derekától javában zajlanak a gimisek képességfelmérői. Sok minden történt azóta: szóbeli, írásbeli, magolás, sírás, hasmenés és bizonytalanság egyaránt. Még egy vizsga választ el kedves diákok a felnőtté válásotok okmányától, majd az azt követő eredményelemzéstől, ezért a gyindex.ro úgy döntött, hogy az utolsó hajrá napjára kis szíverősítőt vet papírra számotokra.

Kósa Mária Gyergyószentmiklóson született, már gyerekkorában elkezdte zenei tanulmányait. Az iskolái és a hivatása elszólította itthonról, de ma már Európa szerte elismert fuvolista, magániskolát vezet és a „The Brunette Quartet” zenekar alapítózenészeként járja a világot. A Gyindex vele beszélgetett a közelgő gyergyószentmiklósi koncertje margóján.

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042