Finomvegyes

A romániai filmszínházak január 26-án mutatják be a csíkszeredai Ambrus Attila életéből inspirálódott, A Viszkis című magyar játékfilmet.

Az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) 18 erdélyi, moldvai és olténiai megyére adott ki szerdán narancssárga színű, havazásra és hóviharra vonatkozó figyelmeztetést, és meghosszabbította a jelentős mennyiségű csapadékra és szélre vonatkozó figyelmeztetését, amely szintén 18 megyére érvényes.

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete pályázatot hirdet a Hargita megyei szakmai egyesületek, gyümölcsfeldolgozó egyesületek, szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi egyesületei számára, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

A gyergyócsomafalvi Napfény Szociális Központ kézműves foglalkozásra várja a gyermekeket, fiatalokat csütörtökönként 14 órától különböző tevékenységekre.

Humoros színpadi előadásra invitálják a szárhegyieket január 18-án, csütörtökön.

A szárhegyi jégpálya programja

Alábbiakban a gyergyószárhegyi jégpálya programját ismertetjük.

Havazásra, havas esőre, esőre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az egész ország területére.

Könyvbemutató lesz a városi könyvtárban

Január 18-án, csütörtökön 18 órától a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban mutatják be a Bookart-nál, tavaly év végén megjelent novelláskönyvet, Molnár Vilmos "A legfelső stáció. Szertelen történetek, rendhagyó mesék" című gyűjteményét.

Nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a jogosítvány megszerzésével járó költségek (sofőriskola és járulékos kiadások) fedezésére.

A Gyergyócsomafalvi Polgármesteri Hivatal emlékezteti a lakosságot, hogy 2018. január 8-án, hétfőn kerül sor a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítására.

A citerakészítő könyvbemutatója Alfaluban

Pénteken délután 4 órakor az alfalvi Petőfi Sándor Művelődési Házban verseskötet-bemutatóra kerül sor.

Mentor Díj - Még 1 hétig lehet jelölni

Évente 10 olyan tanárt, edzőt, nevelőt díjaznak, akik 18 év alatti fiatalokat oktatnak, képeznek, szakköröket vezetnek, versenyeket, találkozókat szerveznek, önzetlenül és eredményesen segítik diákjaik iskolán kívüli tevékenységét, szakmai pályafutásuk elindulását, akik tevékenységük során a helyi közösség megbecsülését, a szakterületükön dolgozó kollégáik elismerését vívták ki.

1. oldal / 36

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042