Minden ötödik romániai kiskorú zaklat online másik fiatalt

Szerző:  AGERPRES 2018. február 05., 15:47

Minden ötödik romániai kiskorú zaklat online másik fiatalt, mert attól tart, hogy máskülönben ők maguk válnak zaklatás áldozatává - derül ki a Bitdefender által hétfőn közzétett tanulmányból.

A dokumentum szerint az agresszorok fele nem tudja megjelölni tettének pontos indítékát, egyharmada szerint az áldozat idegesítően viselkedik, míg mások ismerőseikre akarnak kedvező benyomást gyakorolni.

Romániában minden harmadik fiatal beszámolt egy közeli ismerősének, hogy zaklatásnak volt kitéve a virtuális környezetben. Legtöbben (68%) barátaiknak, szüleiknek (27%), testvéreiknek (19%) és, ritkábban, tanáraiknak vagy a hatóságoknak (kevesebb mint 6%) beszéltek erről.

Sajnos, nagyon sokan értelmetlennek találták megosztani ezen tapasztalatukat másokkal. 30%-uk úgy vélte, hogy nincs amiért másokat is beavatni, 27%-ik szerint fölösleges erről beszélni, mert úgy sem változik meg semmi, 8%-uk pedig beszélt volna róla, de tartott attól, hogy ezt rossz szemmel nézik.

A Bitdefender felmérése szerint a megkérdezettek 34 százaléka elismerte, hogy a virtuális környezetben agresszorként viselkedett, 15 %-uk pedig hasonló eszközökkel válaszolt, amikor rátámadtak.

A tanulmányt a Bitdefender megrendelésére 2017 szeptemberében és októberében, internetes kérdőív segítségével, egy 800 tagú, 18 év alatti reprezentatív mintán a Tribal Worldwide Románia készítette.

AGERPRES/(RO - szerző: Daniel BADEA, szerkesztő: Oana TILICĂ; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042