Az Országos Meteorológiai Intézet 18 megyére adott ki narancssárga színű, hóviharra vonatkozó figyelmeztetést

Szerző:  AGERPRES 2018. január 17., 16:29

Az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) 18 erdélyi, moldvai és olténiai megyére adott ki szerdán narancssárga színű, havazásra és hóviharra vonatkozó figyelmeztetést, és meghosszabbította a jelentős mennyiségű csapadékra és szélre vonatkozó figyelmeztetését, amely szintén 18 megyére érvényes.

A meteorológusok szerint szerdán 18 órától csütörtök 20 óráig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben a Bánsági-hegyvidéken, a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyar vidékén. Ezekben a régiókban a szél sebessége elérheti az óránkénti 80-90 kilométert, a hegyek gerincein akár a 120-140 kilométert, a felkavart hó miatt a látótávolság 50 méter alá csökkenhet.

A figyelmeztetés a következő megyékre érvényes: Iaşi, Vaslui, Galac, Vrancea, Bákó, Neamţ, Tulcea, Buzău, Kovászna, Brassó, Prahova, Argeş, Szeben, Vâlcea, Fehér, Hunyad, Gorj és Krassó-Szörény.

Ugyanakkor szerdán 14 órától csütörtök 22 óráig rossz időre vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben Maros, Hargita, Brassó, Kolozs, Szeben, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Beszterce-Naszód, Konstanca, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bákó, Argeş, Vâlcea és Gorj megyében.

Szerda délután, majd a csütörtökre virradó éjszaka Erdélyben előbb havas esőre, majd havazásra kell számítani.

Az ország központi, déli és délkeleti részén talajmenti jégképződéssel kell számolni - figyelmeztet az ANM.

AGERPRES (RO - szerző: Daniel BADEA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042