Kedd estétől hóviharra és havazásra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés lép érvénybe 20 megyében

Szerző:  AGERPRES 2018. február 13., 17:31

Kedd estétől hóviharra és erős havazásra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés lép érvénybe 20 megyében, az ország többi térségében csapadékra és széllökésekre lehet számítani, tájékoztatott az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Az idézett forrás szerint a kedden 20 órától csütörtökön 15 óráig érvényes tájékoztatás szerint dél-nyugatról érkezik a csapadékos időjárás, amely az ország teljes területére kiterjed. Február 14-én keleten, észak-keleten várható csapadék, a szél az egész országban megerősödik. Erdélyben 45-55 km/órás széllökésekre, hegyvidéken 70-80 kilométeres sebességű szélre kell számítani.

Rossz időjárásra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben 22 órától szerdán 11 óráig Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Brasó, Vâlcea, Szeben, Hunyad, Gorj, Mehedinţi és Krassó-Szörény megyében.

Február 14-én 11 órától hóviharra és havazásra vonatkozó sárga jelzésű riasztás lesz évényben Hargita, Kovászna, Brassó, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova megyében. A szél 45-50 km/órás sebességgel fújhat, 1.700 méter felett akár a 70 kilométeres sebességet is elérheti.

AGERPRES (RO - szerző: Daniel BADEA, szerkesztő: Andreea MARINESCU; HU - szerkesztő: CSATLOS Károly)

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042