KULTÚRPONT

Hon a hazában címmel szervez rendezvénysorozatot a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 19–26. között Hargita Megye Tanácsa és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.

A Figura Stúdió Színház társulata január 22-23-án, hétfőn és kedden Brassóban mutatja be a Phaedra és A legkisebb boszorkány című előadásokat.

A Figuránál újra műsoron a Phaedra

Január 20-án, szombat este 7 órától idén először kerül műsorra a  Figuránál Albu István rendezésében Racine Phaedra című drámája.

A Figura két legújabb előadása, Akiválasztott és a Drognapló kerül műsorra január 12-én (pénteken) és 13-án (szombaton) este 7 órától a gyergyószentmiklósi színházban. Mindkét előadást közönségtalálkozó követi.

Dürrenmatt Fizikusai újra a Figura műsorán

Január 9-én, kedden este 7 órától a Figuránál újra megtekinthető Albu István rendezésében Dürrenmatt Fizikusok című drámája. Az előadást 2015-ben mutatta be a gyergyószentmiklósi színház és nem tűzte műsorra közel két éve.

Figurás előadások ünnepek alatt

December 28-án Fodor Alain Leonard egyéni előadása, a Kubiszyn Viktor műve nyomán készült Drognapló, december 29-én a Tóth Krisztina művei alapján készült produkció, A 12-es kórterem kerül műsorra a Figuránál.

Folytatódik a Figura tavalyi évadban elindított felolvasószínházi sorozata, a V-monológok című darab, mely Eve Ensler könyve alapján készült, december 18-án, hétfőn este 7 órától kerül felolvasásra a Figura Stúdió Színház épületében található YourLivingRoom-ban.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház december 20-án, szerda este 7 órától mutatja be Fodor Alain Leonard Drognapló című egyéni előadását. A Kubiszyn Viktor azonos című műve alapján készült produkció rendezője Faragó Zénó.

A Figuránál december 7-8-án gyermek- és ifjúsági bérletben volt megtekinthető marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Momó című előadása.

Diákszínjátszó mozgalom indult Gyergyószéken

A 2017/2018 tanév kezdetén a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház színészei által alapított Forr.Alt Egyesület elindította Diákszínjátszó Mozgalmát Gyergyószéken.

Az M Studio Jóemberek című előadása a Figuránál

December 12-én, kedden este 7 órától a Figura nagytermében kerül műsorra a sepsiszentgyörgyi M Studio Jóemberek című táncszínházi előadása, melynek rendező-koreográfusa Bezsán Noémi.

A Figuránál újra műsoron A 12-es kórterem

A Figuránál december  10-én, vasárnap este 7 órától újra megtekinthető Barabás Olga rendezésében A 12-es kórterem című előadás.

1. oldal / 10

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042