KULTÚRPONT

Értékeld
(0 szavazat)

Október 13-án, pénteken kezdődik a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház  és  a Figura Társaság szervezésében a Nemzetiségi Színházi Kollokvium tizenkettedik kiadása.

Itt a XII. Nemzetközi Színházi Kollokvium programja

Értékeld
(0 szavazat)

Október 13-22. között szervezik meg a XII. Nemzetközi Színházi Kollokviumot Gyergyószentmiklóson.

Értékeld
(0 szavazat)

A Figura október 7-én Gyímesközéplokon mutatta be a Kövekkel a zsebében című előadást, október 8-án pedig Székelykeresztúron volt megtekinthető a gyergyószentmiklósi színház Zűrzavaros éccaka című komédiája.

Értékeld
(0 szavazat)

Többszáz gyereknek szerzett örömöt a Figuránál a kecskeméti Ciróka Bábszínház bábjátéka. Az Égigérő Mesefa első virága: Medve-ének című gyerekelőadás szeptember 27-29 között öt alkalommal került műsorra a gyergyószentmiklósi színházban. Az öt előadásból kettő Hargita Megye Tanácsa támogatásával, három pedig a kecskeméti Ciróka Bábszínház jóvoltából valósult meg.

Szombaton bábjátékot tartanak

Értékeld
(0 szavazat)

A Halvirág Bábszínház szerettel vár minden kicsit és nagyot szombaton a Világszép Nádszál bábelőadáson a Bábudvarba!

A Figura Stúdió Színház októberi műsorajánlata

Értékeld
(0 szavazat)

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház októberi műsorkínálata olvasható alább. Októberben tartják egyébként a 12. Nemzetiségi Színházi Kollokviumot.

Zongora-avató koncertsorozat lesz Remetén

Értékeld
(0 szavazat)

Zongora-avató koncertsorozatra várják a zenekedvelőket október 6-7. között Gyergyóremetén.

Puskás Attila önéletírását mutatják be

Értékeld
(0 szavazat)

Puskás Attila Utak és ösvények című könyvének bemutatóját tartják szeptember 29-án, csütörtökön a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár dísztermében.

A legkisebb boszorkány adománygyűjtéssel egybekötve

Értékeld
(0 szavazat)

Az új évad első előadásaként a Figura Stúdió Színház egy mesejátékot mutat be vasárnap délután. A legkisebb boszorkányt Nagy Regina rendezte. A darab látható lesz abérletrendszer keretében is.

Műsoron a Ki ölte meg Szomna Grancsát? című előadás

Értékeld
(0 szavazat)

Csütörtök este 7 órától a Figura stúdiótermében mutatják be a bukaresti Giuvlipen Színházi Társulat román nyelvű előadását, Mihai Lukács rendezésében a Ki ölte meg Szomna Grancsát? című produkciót.

Csíkrákoson került bemutatásra a Kövekkel a zsebében

Értékeld
(0 szavazat)

Teltházas sikernek örvendett szeptember 8-án Csíkrákoson a Figura Kövekkel a zsebében című tragikomédiája. A XIII. Kisboldogasszony Falunapok keretében műsorra kerülő előadást a Művelődési Házban tekinthette meg a közönség.

Csíkrákoson a Figura Kövekkel a zsebében című előadása

Értékeld
(0 szavazat)

Szeptember 8-án, péntek este 20.00 órától a csíkrákosi Művelődési Házban tekinthető Kolozsi Borsos Gábor és Moşu Norbert-László előadásában Marie Jones darabja, a Kövekkel a zsebében. A produkció rendezője Csuja László.

A két szereplő tizenhat karaktert játsszva adja elő a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el.
Jake és Charlie élete kissé zátonyra futott, mindketten a filmiparban látnak új lehetőségeket, ám ismeretség híján nekik csak statisztaszerep jut. A statiszták szerencséje viszont pont az, hogy jó megfigyelő válhat belőlük.
Így ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát, és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

A Figura Stúdió Színház csíkrákosi vendégjátékára a belépés ingyenes!

Az előadás a Színház Hargita Megyének program része, mely Hargita Megye Tanácsának, a Hargita Megyei Kulturális Központnak és Csíkrákos Község Polgármesteri Hivatalának támogatásával jön létre.

1. oldal / 8

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042