Fesztiváldíj, kolozsvári turné, majd Budapesten készül tévéfelvétel a Figura Anyeginjéről

Szerző:  Figura Stúdió Színház 2017. november 07., 12:48

A Figura november 1-én a Puskin nyomán készült Anyegin című előadással vett részt a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház által szervezett D-butan-T Fesztivál második kiadásán.

A rendezvény idei koncepciója a fiatal rendezők promoválása volt, a rendezőkből és színházigazgatókból álló öttagú zsűri Botond Nagynak, az Anyegin című előadás rendezőjének ítélte a fődíjat. Az egyébként 5 napos színházfesztiválon tíz előadás volt versenyben, többek között Kolozsvárról, Bukarestből és Sepsiszentgyörgyről.

Botond Nagy, akinek a Homokszörny után az Anyegin a második munkája a Figura társulatával, így gondol a Sepsiszentgyörgyön nyert legjobb rendezőnek járó fődíjra: „A zsűrizés nagyon szubjektív dolog. (...) Egy díj mindig valami pillanatnyiságot jelent és ezáltal mulandó is. Nem gondolom, hogy a kelletnél nagyobb jelentőséget kell tulajdonítanunk neki. Ennek a fesztiválnak ez volt a formája, hogy versenykeretek közt zajlott és ennyi. Számomra az volt a legnagyobb díj, hogy az Anyeginnel lehettem jelen a fesztiválon és nézőként is részt vehettem a kollégáim előadásain. A díjak a későbbiekben úgyis egy könyvespolcon porosodnak meg.”

A sepsiszentgyörgyi sikereket követően újabb fontos fontos turnéra készül a Figura az Anyeginnel. A Határon Túli Magyar Színházak Szemléje keretében november 13-án, hétfőn este 7 órától a budapesti Thália Színház Nagyszínpadán kerül bemutatásra az előadás. Az esemény azért is rendkívül fontos, mert a produkcióról az MTVA készít tévéfelvételt, a gyergyószentmiklósi színház előadását az M5-ön vetítik majd. A Figura történetében az Anyegin az első olyan előadás, amit kifejezetten tévéfelvétel céljából filmeznek.

A budapesti vendégjátékot egy kolozsvári és balánbányai turné is megelőzi.  A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház először vendégszerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, Albu István rendezésében Racine Phaedra című drámája november 8-án, szerdán 19.00 órától kerül sorra a kolozsvári színház nagytermében.  

November 10-én, péntek este 7 órától pedig Balánbányán, a Művelődési Házban tekinthető meg Albu István rendezésébén a I. L. Caragiale nyomán készült Zűrzavaros éccaka című vígjáték. A balánbányai vendégjáték a Színház Hargita Megyének program részeként tekinthető meg, mely Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Balánbányai Polgármesteri Hivatal támogatásával jön létre.

Figura Stúdió Színház

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042