Diák- és ifjúsági bérletes előadások kerültek műsorra a Figuránál a borszéki turné előtt

Szerző:  Figura Stúdió Színház 2017. november 22., 12:54

A kolozsvári Puck Bábszínház és a nagyváradi Lilliput Társulat mutatott be óvodásoknak és diákoknak szóló előadásokat a Figuránál.

November 16-17-én, csütörtökön és pénteken reggel 9.30-tól és 11.00 órától a kolozsvári Puck Bábszínház előadását, Balló Zoltán rendezésében A csuka parancsára című bábjátékot tekinthették meg a legkisebbek a Figuránál. A csuka parancsára egy pergő, színes, vidám bábelőadás volt (orosz nép)zenei válogatással.

Ugyancsak 16-17-én, 12.00 és 14.00 órától a nagyváradi Lilliput Társulat produkciója került műsorra a Figura nagytermében. Petőfi Sándor közismert komikus eposzát, A helység kalapácsát Bartal Kiss Rita rendezésében láthatták azok az általános iskolás diákok, akik idén bérletet váltottak.

A társulat olyan színházi eszközökkel szándékozta megjeleníteni Petőfi remekét, amelyek közel állnak a középiskolás korosztályhoz.

A Puck Bábszínház és a Lilliput Társulat vendégjátékai Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósultak meg.

Ezt követően november 18-án, szombat este 19.00 órától a Borszékon, a Művelődési Házban került műsorra a Figura Kövekkel a zsebében című előadása, melynek rendezője Csuja László. A gyergyószentmiklósi színház első alkalommal mutatott be produkciót Borszékon, Marie Jones kétszereplős darabját – mely a Figuránál Kolozsi Borsos Gábor és Moșu Norbert-László előadásában látható – teltházas siker övezte.


A Figura borszéki vendégjátéka a Színház Hargita Megyének program részeként volt megtekinthető meg, mely Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Borszéki Polgármesteri Hivatal támogatásával jött létre.

Figura Stúdió Színház

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042