A Figuránál újra műsoron a V-monológok című felolvasószínházi előadás

Szerző:  Figura Stúdió Színház 2018. február 12., 15:34

A Figuránál február 14-én, szerdán este 7 órától Albu István rendezésében újra látható az Eve Ensler műve nyomán készült  V-monológok című felolvasószínházi előadás. A szerző számára a nők ellen elkövetett erőszak központi téma,  az ő kezdeményezésére 1998 óta február 14-ét nők elleni erőszak napjaként (V-day) is számon tartják.

A darabot a Figura színészei (Bartha Boróka, Boros Mária, Máthé Annamária, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér) olvassák  fel a színház épületében található YourLivingRoom-ban. A szerző kereken 200 nővel készített interjúból válogatta össze az anyagot. Ensler "antropológiai tanulmánynak" nevezi művét, amely a nők erotikus fantáziáját, szenvedélyüket, vágyaikat, csalódásaikat mutatja be, vagy adott esetben a szexuális erőszakról beszél.

v monologok cover

A monológok bár egyazon téma köré csoportosulnak, személyenként mégis eltérőek. A szövegek időnként elgondolkodtatóak, adott esetben nyomasztóan ridegek, vagy kifejezetten viccesek.
A 18 éven felülieknek ajánlott előadásra a belépés ingyenes, információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042