Komment

Egy Hargita megyei hírportálon megjelent hír mentén, valamint a közösségi médiában megjelent kommentek miatt szükségesnek látjuk pontosítani a téli karbantartás fontosabb részleteit.

Időnként nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetik a közösségi oldalakon Borboly Csabát, a megyei tanács elnökét, amiért az utak téli karbantartásáért felelős intézményvezető mindeddig képtelen volt megoldani a megyei besorolású utak hóeltakarítását, csúszásmentesítését.

A Bástya Sportklub ifjúsági III-as lány kézilabda csapata ebben a szezonban újból elindult az országos bajnokságban. Egy év kihagyás után sportegyesületünk csapata ismét összemérheti tudását az országban működő sportiskolák, illetve sportegyesületek csapataival.

Úgy tűnik, hogy a medvéknek sikerült, ami az embereknek nem: az erdélyi medvék sorsának kérdése elérte a nemzetközi sajtó ingerküszöbét.

Alulírottak, a MASZÍN Magyar Színházi Szövetség vezetői és hozzájuk csatlakozó, a csíkszeredai kollégákkal szolidáris intézményvezetők, független színházi alkotók, társulatvezetők és kulturális menedzserek, aggodalommal figyeljük a Csíki Játékszín körül kialakult fejleményeket és sajtónyilatkozatokat, és legfőképpen az ezt a helyzetet kiváltó jelenséget.

A ditrói DITRIDERS nevű sportklub, ahogyan az előző években, úgy az idén is, 2017-ben, igyekezett elérni a kitűzött célokat.

Dr. Vencser László morálteológus, a gyulafehérvári Hittudományi Főiskola volt tanára és vicerektora, az ausztriai idegen nyelvű katolikus lelkészségek országos igazgatója 2017. június 17-én 70 éves. Az alkalomról munkatársai, hívei és tisztelői év eleje óta lakóvárosában, Linzben, de itthon, szűkebb és tágabb szülőföldjén is több alkalommal megemlékeztek, a kerek születési évforduló napjához pedig szülőfalujában kapcsolódnak ünnepi események: június 20-án Ditróban szentmisén mond hálát a hét évtizedért, június 23-án pedig bemutatja új könyvét.

Tanácselnökből feljelentő - Borboly már mindennek a teteje

Kitört a belharc házon belül. Komoly háborúkat vív Hargita megye tanácsának elnöke a testülettel: első áldozat a gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezete. Borboly Csaba ugyanis feljelentette saját csapatát, mert nem olyan határozatot hoztak, amilyent ő szeretett volna. Viszont nincs ok az aggodalomra, hisz ő maga is megfogalmazta, ez van. Attól megyünk előre.

Május 27-én este a 9-es kilométernél lévő erdei háztól jöttünk Gyergyószentmiklós irányába. Ismét nagyot csalódtunk.

Az ausztriai idegen nyelvű – köztük a magyar – katolikus lelkészségeket irányító országos igazgatóság és személy szerint Vencser László igazgató 2001 óta évente külföldi tanulmányutakat szervez, hogy a hivatal munkatársai, a különböző népcsoportok papjai és hívei megismerjék közelebbről azokat az országokat, ahonnan az Ausztriában élő, más anyanyelvű katolikusok többsége érkezett.

Május 18-án elmászkáltunk a Gyilkostó sugárúton, mondjuk úgy: felmérni a terepet.

Virág Zsolt reagál

A közelmúlt sajtótájékoztatói kapcsán közölném tisztelettel a következőket: arra szeretnék reflektálni, hogy a DNA kivizsgálta a város volt polgármesterének ügyét, megalapozottnak tartotta a korrupciós és korrupció közeli büncseleményeket, és előterjesztette a Hargita Megyei Törvényszékre. Ezzel párhuzamosan a törvényszék megállapította, hogy Gyergyószentmiklós város a bűnügyi perben polgári felelősségű rész. Tehát minden intézkedése és nyilatkozata ezzel a minőségével kapcsolatos.

1. oldal / 5

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042