Női ökölvívás - Aranyérmes a gyergyói lány

Szerző:  2017. október 10., 19:17

Aranyéremmel tért haza Ferencz Eszter a magyar női ökölvívó bajnokságról, ott van a legjobbak között, célja, hogy kijusson az olimpiára.

Aranyéremmel a nyakán tért haza Gyergyószentmiklósra Ferencz Eszter a Vas megyei Bükfürdőn megszervezett magyar női ökölvívó bajnokságról. Eszter célja az olimpián való szereplés, melyre nagy esélyei vannak.

Családtagok, barátok köszöntötték a vasárnap este haza érkező gyergyói boksz-bajnokot Ferencz Esztert és edzőjét Huszár Árpádot. A 17 éves lány nem is olyan régen kezdte el az ökölvívást. Ő a gyergyószentmiklósi Godako boksz klub és egyben a Székelyföldi Madárfészek Godako Akadémia neveltje.

Eszter a hétvégén vett részt élete első versenyén, amely egyből nem mást, mint a magyar női ökölvívó bajnokságot jelentette. A Vas megyei Bükfürdőn tartották a megmérettetést, a gyergyószentmiklósi lány az ifjúságiak 48 kilogrammos súlycsoportjában bokszolt. Két meccse volt. Elsőben technikásan kijátszotta ellenfelét, másodikkal szemben pontozással győzött, így lett a legjobb.

Négy hónapnyi komoly felkészülés előzte meg a bajnokságot. Eszter mindvégig fiúkkal edzet. Komoly ellenfelei voltak Csíkszeredából és Székelyudvarhelyről. Edzője méltán büszke tanítványára.

Huszár Árpád edző elmondta, innentől nincs megállás: megy a kvalifikáció, a nyertesek válogatott kerettagok lesznek és onnan kezdve, ha ügyesek és jól dolgoznak jönnek a nemzetközi versenyek, az európai bajnokság, a világbajnokság jövőre. Hozzátette, hogy mostantól mindenki a súlycsoport bajnokot, a gyergyói lányt akarja majd legyőzni, ezért Eszternek egyértelműen meg kell védenie a címet.

címlapfotó: Facebook

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042