Megyeközi Ifjúsági Sakkversenyt szerveztek Alfaluban (fotókkal)

Szerző:  2017. december 05., 12:27

Megyeközi Ifjúsági Sakkversenyt szervezett december 2-án az Alfalvi Fiatalokért Egyesület a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolával partnerségben.

Az iskola dísztermében, a hétfordulós svájci rendszerben, 15-15 perces gondolkodási idővel zajló versenyre 43 gyerek nevezett Hargita es Maros megye iskoláiból.

Jó újra viszontlátni két hónap után iskolánkban a sakkszerető gyerekeket – fogalmazott Köllő Sándor iskolaigazgató, aki üdvözlő gondolatai után megnyitotta a sakkversenyt.

A verseny célja a sakk, mint sportág népszerűsítése, a sportbarátok kapcsolatrendszerének erősítése és az egészséges versenyhelyzet megteremtése. Mindez a Mikulásjárás hajnalán, épp ezért a szervezők igyekeztek minél több trófeát kiosztani és minden versenyzőnek ajándékcsomagot biztosítani.

Az izgalmakban gazdag verseny első fordulói felemás eredményeket hoztak.
A játékosok az erőviszonyokat méregették, ekkor még nem volt egyértelműen kijelenthető, hogy valaki nagy eséllyel birtokba vehetné a győztesért járó trófeát. Az októberi verseny győztese a második fordulóban vereséget szenvedett. Három fordulót követően, a helyi érdekeltségű Kiss Abigél jó teljesítményével 3 ponttal az előkelő helyen sakkozott.
Az utolsó, hetedik forduló előtt négy játékosnak is még esélye volt a bajnoki cím megszerzése, ugyanakkor érdekessége, hogy az első három asztalnál játszó hat versenyző közül négyen lányok voltak.

A díjazás előtt, a szervező Kiss Arnold elismerő okleveleket nyújtott át a marosvásárhelyi Gál Imola Katalin és Barátosi József-Gábor, a székelyudvarhelyi Balázs István valamint a csíkszeredai Szebeni Pál edzők számára, ezáltal is megköszönve a sakkoktatás terén kifejtett tevékenységűket és a partnerségi kapcsolatok kialakulását.

A díjazottak első helyezettjei:
Kiss Hanna – alfalvi lányok, Mihálydeák Máté – alfalvi fiúk, Enachi Lorena – U8, Ciocan Ariana – U10 – aki a bajnokság győztese is 6,5 ponttal, Enachi Alisa – U12, mindhárman a marosvásárhelyi sportiskola játékosai.

A díjakat az alfalvi fiatal humorista, a helyi iskola egykori tanulója György Botond adta át, aki elmondta, hogy fontos momentumok a hasonló versenyek a megye sakkozói számára, és úgy látja, hogy a település felzárkózott az országos mezőnyhöz a sakkéletet tekintve. Szerinte, a sakk az a sportág, amire a legjellemzőbb az, hogy gyakorlat teszi a mestert, aminek rendkívüli szerepe van a személyiség fejlődéshez is.

A rendezvény támogatói és partnerei: Gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola, Communitas Alapítvány, Korondi Kerámia Sakk Egyesület.

Kommentek

168 óra

Gyergyószék Index

2016. Minden jog fenntartva! ©

E-mail: szerkesztoseg@gyindex.ro

Fõszerkesztõ: Horváth Gábor

További írások: B. B., Hegyi Zsuzsánna, Borbély András

Technikai felelõs: Fehér Csongor, Mezei Dávid

JOGSZABÁLYOK

A gyindex.ro oldal felhasználójának minősül mindenki, aki a gyindex.ro oldalra, illetve a hozzá kapcsolódó aloldalakra látogat. A gyindex.ro szerkesztősége nem jelentet meg olyan cikket/képet/videót, amely jogszabályokba ütközik, személyiségi jogokat sért vagy nem felel meg a gyindex.ro moderációs elveinek.

ADATHASZNÁLAT

A gyindex.ro a regisztrált látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Amennyiben változás történik a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályainkon, erről előzetesen e-mailben tájékoztatjuk felhasználóinkat.

A gyindex.ro Androidra és IOS-ra is optimalizált.

gyindex.ro

  • Szerkesztőség

    Nicolae Bãlcescu 11. szám, 535500 Gyergyószentmiklós

  • Email

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Telefon

    0744158042